Krem czekoladowo-śliwkowy z awokado i banana (wegański, bez cukru)

Pyszny mus owocowy o kremowej konsystencji i smaku śliwek w czekoladzie. Jednak w odróżnieniu od nich zawiera tylko to, co najlepsze. Bez rafinowanego cukru, bez rafinowanego oleju, bez mleka w proszku, emulgatorów, stabilizatorów i sztucznych aromatów. Smakuje obłędnie! Nadaje się do smarowania naleśników, placuszków i gofrów, jako krem do przekładania tortów, lub dekorowania babeczek (np. świetnie dopełnia się z czekoladowymi muffinami z buraka), ale możesz potraktować go jako samodzielny deser i wyjadać łyżeczką ze słoika. Młody zajadał go na śniadaniowym cieście, nie ruszając go przy tym i tylko podkładając po oblizaniu, żeby je dosmarować.



KREM CZEKOLADOWO-ŚLIWKOWY
Z AWOKADO I BANANA

słoik 300 ml

Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 dojrzały banan
  • 6 suszonych śliwek
  • 2 łyżki kakao naturalnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
Wykonanie:
  1. Śliwki zalewam gorącą wodą i pozostawiam na około 15 minut, aby zmiękły. Następnie odcedzam i kroję na mniejsze kawałki, aby łatwiej było miksować.
  2. Awokado rozkrawam na pół i przy pomocy łyżeczki wyjmuję miąższ. Banana obieram i kroję na mniejsze części.
  3. W misce łączę wszystkie składniki i blenduję na gładki krem. Zajadam ze smakiem ☺
Smacznego!



Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty